A brit trónörökös másodszülött fiának, Harry hercegnek és Meghan Markle amerikai színésznőnek esküvőjét szombaton tartják a windsori kastélyban. Már mindenki az utolsó simításokat végzi, a konyhákban is megkezdték az előkészületeket. A menü klasszikus, szezonális, tradicionális brit termékekből készül majd.

A Sky News meghívást kapott a királyi konyhákba a Windsor kastélyban, hogy belepillantson, hogy a személyzet, hogyan készül a menyegzőre. A szertartás utáni fogadáson 600 vendég vesz részt.

Harry herceg és Meghan Markle lakodalmára készülve dolgoznak szakácsok a királyi konyhán 2018. május 10-énForrás: MTI/AP/Daily Mail pool/David Parker

Mark Flanagan királyi séf, 30 szakácsot és azok személyzetét íránytja. Az mondta, hogy Harry herceg és Meghan Markle állította össze az esküvői menüt.

Mark Flanagan királyi főszakácsForrás: MTI/AP/Daily Mail pool/David Parker

Minden döntést ők hoztak, mi mindössze javaslatokat tettünk. Mindent megkóstoltak, minden részlet kidolgozásában részt vettek. Azt kérték, hogy helyi termelők, helyi termékeit használjuk a menüben. Segítségünkre volt, hogy az utóbbi időben jó idő volt, így teljesülni fog a kérés - mondta a királyi séf.

A jó idő kedvez a pár kérésének, miszerint amennyire csak lehet a környékről származó termékeket, termést használják fel az esküvői menühözForrás: MTI/AP/Daily Mail pool/David Parker

Bár a tényleges menü továbbra is titkos, de az biztos, hogy szezonális brit termékekből készült ételeket szolgálnak majd fel a hercegi párnak és a vendégeknek.

A lakodalomra készülve dolgozik Selwyn Stoby vezető cukrász (j) és Mark Flanagan főszakács a királyi konyhánForrás: MTI/AP/Daily Mail pool/David Parker

A Windsor kastély konyhái a XIV. századtól, III. Edward király uralkodása óta működnek. Feltételezhetően ezek a legrégebben működő konyhák, amik több mint 30 uralkodót szolgáltak ki, beleértve a királynőt is.

Selwyn Stoby vezető cukrász (b) és Victoria Scupham csoportvezető a királyi konyhánForrás: MTI/AP/Daily Mail pool/David Parker

Harry herceg a mennyasszonyát, Meghant a Windsor kastély Szent György kápolnájában veszi feleségül szombaton. Ezt követően a Szent György-csarnokban fogadják a vendégeket, később az esküvői vacsorát a Frogmore House-ban rendezik meg, ami 200 vendég befogadására alkalmas.