Minden szülő legnagyobb rémálma történt meg egy jómódú New York-i családdal hat évvel ezelőtt. A bébiszitterük megölte két gyereküket, majd magával is végezni próbált. A gyerekek holttestére az anyjuk talált rá a fürdőszobában, aki azóta se tudja elfeledni a sokkoló látványt.

Az 55 éves Yoselyn Ortega egy késsel ölte meg a hatéves kislányt és kétéves öccsét a család manhattani luxuslakásában még 2012 októberében. A gyerekek apja éppen üzleti úton volt, anyjuk pedig harmadik testvérüket vitte úszóedzésre. 

Eleinte úgy hitték, a dadus féltékenységből követte el a gyilkosságot, de a nő később azt vallotta, hogy túlterhelt volt és dühös, mivel fia magániskolájára alig tudta előteremteni a pénzt.

A nő
a kislányt harmincszor szúrta meg, míg a kisfiút öt szúrást kapott.A gyerekek testére anyjuk talált rá a fürdőkádban.

A dadus a szülők és Isten bocsánatáért esedezettForrás: AFP

A bíró a hétfői ítélethirdetésen

a "valódi gonosz" megtestesülésének nevezte az ügyet. Yoselyn Ortega a tárgyaláson próbált meg bocsánatot kérni spanyolul, egy tolmácson keresztül - írja a Reuters tudósítása. Bocsánatot kért Istentől és a családtól is, ugyanis nem érezte jól magát a gyilkosság napján.

A két hónapig tartó tárgyalás a gyerekek anyjának vallomásával ért véget. Elmondta, hogy gyerekei véres holttestére a kádban talált rá, miközben a dadusuk fölöttük állva a saját nyakába szurkálta a kést.

A gyerekek emlékére a szülők egy tehetséggondozó alapítványt hoztak létre, azóta pedig született két másik gyerekük is. Viszont sosem fogják túltenni magukat a tragédián.

Ortega ügyvédei nem tudták meggyőzni az esküdtszéket, hogy pillanatnyi elmezavarra hivatkozva enyhítést kérjenek. A dadust végül életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, kizárva a fellebezés vagy bármilyen enyhítés lehetőségét.