Emberéleteket követelt a pusztító vihar

2018.05.16. 10:00

Az Egyesült Államok északkeleti részén legalább két halálos áldozatot követelt a pusztító vihar. Az esővel, golflabda méretű jéggel érkező szél több százezer otthonban okozott károkat.

Egy 11 éves New York-i lány meghalt, amikor az erős szél egy fát döntött az autójukra. A kocsit vezető édesanyja kisebb sérülésekkel túlélte a balesetet. Hasonló tagédia történt Connecticutban, ahol egy férfi teherautóját találta el egy kidőlő fa.

Becslések szerint kedd éjszaka

108 ezer otthon maradt áram nélkül az Egyesült Államok északkeleti térségében.

New York kormányzója, Andrew Cuomo rendkívüli állapotot hirdetett Putnam, Dutchess, Orange és Sullivan megyében, ahol a Nemzeti Gárda 125 tagját vetették be az utak megtisztításához.

New York ismét ellenáll az anyatermészet dühének, és most itt az ideje, hogy az állam és a helyi partnereink a Közép-Hudson régióban közösségeket hozzanak létre - mondta Cuomo.

Ingázók a Grand Central állomásonForrás: AFP/crowdspark.com/Antonio Carlos

Washington D.C. és Maryland területéről súlyos árvizeket jelentettek, a New York-i Grand Central állomáson pedig kedden este átmenetileg fel kellett függeszteni a vasúti forgalmat, mert megbénult a közlekedés Harlem, Hudson és New Haven felé.

Az égből narancs nagyságú jég hullott:

Frissítés 12:10

Az ABC értesülései szerint ötre emelkedett a halottak száma és közel félmillióan maradtak áram nélkül. A vihar gyorsan mozog kelet felé, súlyos zivatarokra számítanak Philadelphiában, New Yorkban és Baltimore-ban is. A vihar miatt szüneteltei szolgáltatását az érintett régiókban az Amtrak.

Tornádóra vonatkozó figyelmeztetést adtak ki New York, a Hudson-völgy, Pennsylvania, Connecticut, Massachusetts és Vermont térségére.