Mentőautó és egy kisteherautó karambolozott Szlovákiában, sok a sérült

2018.05.17. 13:40

A zsolnai (Zilina) rendőrséghez csütörtök délelőtt 10:45-kor futott be a riasztás, hogy az 1/61- es úton Felsőricsó (Horny Hricov) közelében frontálisan ütközött egy mentőautó és egy furgon. Erről a Szlovák Országos Rendőrfőkapitányság a közösségi oldalon számolt be.

A szlovák rendőrség a Facebook-oldalán annyit közölt, hogy a balesetnek 8 sérültje van, közülük ketten súlyos állapotban kerültek kórházba.

A mentőautóban a sofőrön kívül hat beteg ült. Mindannyian megsérültek, mivel az felborult.

A mentőautó az ütközést követően felborult, illetve többször átfordult az út menti árokban.Forrás: Facebook/Polícia SR

A mentőautó egyik utasát súlyos állapotban mentőhelikopterrel szállították kórházba.Hogy páciensről vagy a sofőrről van-e szó, azt nem közölték.

Szintén súlyos sérüléssel vitték el a mentők a kisteherautó sofőrjét is.

A Dacia Dokker furgon sofőrje szintén súlyosan megsérültForrás: Facebook/Polícia SR

 Az adott utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat elterelték. A helyszínelés befejeztével a zsolnai rendőrség szóvivője, Jana Balogová közölte, hogy a balesetet a Dácia Dokker sofőrje okozhatta, aki valamiért furgonjával áttért a szemközti sávba, ahol szemből karambolozott a VW Transporter típusú mentővel.

Még több fotóért kattintson a rendőrségi bejegyzésben lévő linkre.

A rendőrségi szóvivő azt is elmondta, hogy a baleset előtt egyik sofőr sem fogyasztott alkoholt, ill. az egyik könnyebben sérült páciens elutasította, hogy kórházba szállítsák.