Mosómedvéket fojtott vízbe egy tanár a diákjai előtt

2018.05.17. 11:33

Egy közép-floridai erdei iskola tanárát azzal vádolják, hogy diákjai előtt vízbe fojtott két mosómedvét, az esetet videóra vette egy diák. A tanárt hétfőn a középiskola fizetett szabadságra küldte.

Különösen kegyetlen eset történt egy amerikai egyesült államokbeli középiskolában,

ugyanis egy tanár vízbe fojtott két mosómedvét is.

Egy diák, aki a Channel 9-nak elküldte a videót, azt mondta, hogy az eset után néhány tanulónak rémálma is volt.

A felvételen az látszik, hogy egy nagy, vízzel teli hordóba beleengednek egy ketrecbe zárt mosómedvét.

A mosómedve megölte az iskola hátsó udvarán tartott csirkéket, Dewie Brewton, a tanár ezért végzett vele.

A Brewton először egy nagyobb ketrecbe tette a mosómedvét, és úgy merítette vízbe. „Végül kivette a ketrecet a vízből, és egy másik kisebb ketrecbe tette az állatot, amit már el tud lepni a víz.- mondta az egyik diák. És így ölték meg a másodikat is - írta a WFTV.

Ketrecbe zárva nyomta a víz alá a szerencsétlen mosómedvét. Az állat megfulladtForrás:

Az egyik diák sírva ment haza az iskolából, kiabált dühében. A szülei sem örültek annak, ami történt. 

Azt akarjuk, hogy az emberek tudják, hogy ő csapdába ejtette az állatokat, és ketrecbe zárta őket - mondta a fiú anyja. Jöhetett volna valaki, aki elviszi őket máshova.

A floridai Hal- és Vadvédelmi hatóság tisztviselői azt mondták, hogy kivizsgálják az ügyet, és az államügyészség eldönti, hogy szab-e ki büntetést a vízbe fojtásért.

A jogszabály szerint törvényes a kártékony állatok megölése, de arra külön szabályok vannak, hogy ezt hogyan lehet megtenni.

Míg a rendőrség azt mondja, hogy a tanár nem tett semmi törvénytelent, a diákok, akik előtt ezt tette, minden bizonnyal megkérdőjeleznék ezt - nyilatkozta a Megyei Köziskolák Szövetsége.

Egy diák azt nyilatkozta, hogy Brewton megkérte a tanulókat, hogy ne rögzítsék, ahogy vízbe fojtja az állatokat, de ezt sokan nem tartották be.

A Channel 9 megszerezte a tanár személyi adatlapját, amiből kiderül, hogy több mint 30 éve dolgozik az iskolában, és sok dicséretet szerzett ezalatt. A csatorna hiába kerete a tanárt, illetve a családját, azok elzárkóztak a nyilatkozattól.

A Marion Megyei Köziskolák Szövetsége újabb nyilatkozatot tett közzé, ami szerint megijedtek attól, hogy a tanár a diákok előtt fojtotta vízbe az állatokat. Úgy tudják, hogy már több szervezet is vizsgálatot folytat ebben az ügyben. A vizsgálatok eredményétől függetlenül Dr. Heidi Maier főfelügyelő javasolja a tanár munkaviszonyának felmondását.

A Marion Megyei Köziskolák oktatási normáiba nem fér bele, hogy valaki élő állatot öljön meg.