Kubai volt a lezuhant Boeing-gép utasainak többsége

Kuba, lezuhant gép
Havanna, 2018. május 19. Rendőrök és mentőalakulatok tagjai a lezuhant Boeing 737 utasszállító repülőgép roncsainál a José Martí nemzetközi repülőtérnél, a kubai fővárostól, Havannától délre 2018. május 18-án. A kubai légitársaság által bérelt mexikói Damojh légitársaság belföldi járatként közlekedő gépe röviddel a felszállás után szenvedett balesetet fedélzetén 104 utassal és 9 fős legénységgel. Eddig négy túlélőt találtak őket kórházba szállították, de egyikük később belehalt sérüléseibe. (MTI/EPA/Omara Garcia)
Vágólapra másolva!
A több mint 100 halálos áldozatból négy argentin és egy mexikói állampolgár volt. Három túlélő életéért még most is küzdenek. Szombaton kétnapos gyászt rendeltek el Kubában.
Vágólapra másolva!

A Boeing 737-esen 111 ember utazott, csak

hárman élték túl a szerencsétlenséget.

A belföldi járatként - Havanna és a kelet-kubai Holguín között közlekedő - 39 éves repülőgép az esős időben zuhant le, rögtön a felszállás után, Santiago de las Vegas környékén pénteken.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a gép megpróbált felemelkedni, majd a földeken, lakóépületek közelében zuhant le.

A fedélzeten 104 utas és 9 fős legénység utazott Forrás: MTI/EPA/ACN/EFE/Omara García

Az újabb információk szerint hat túlélőt találtak a katasztrófa után, de

hárman belehaltak sérüléseikben, a három másik túlélő életéért egy havannai kórházban küzdenek az orvosok.

Szombattól kétnapos gyászt rendeltek el az országban.

Három évtizede ez volt Kuba legsúlyosabb légi szerencsétlensége, és 2010 óta a harmadik nagy légi katasztrófa a karibi országban.

Megtalálták az egyik fekete dobozt

A fekete doboz, amelyet már eljuttattak a vizsgálóbizottsághoz, „jó állapotban van” - közölte Adel Yzquierdo. „A másodikat is várhatóan órákon belül megkapjuk” - tette hozzá a miniszter.

A fekete dobozokból az ügyben nyomozó hatóságok várhatóan rövidesen kinyerik a balesettel kapcsolatos adatokat.