A németek elsöprő többsége már nem bízik a migrációs hivatalban

2018.05.22. 21:56

Egy friss felmérés alapján a német emberek 79,7%-a bizalmatlan a szövetségi migrációs és menekültügyi hivatallal (BAMF) szemben. Ez azzal áll összefüggésben, hogy Bréma városában legalább 1200 migráns csalás útján jutott menekültstátushoz. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki Németországban.

A Civey nevű közvélemény-kutatással foglalkozó vállalat felmérése alapján a választópolgárok túlnyomó többségét felháborítja a Brémában történt csalássorozat  – írja a Die Welt.

Migránsok NémetországbanForrás: AFP

Ennek következtében radikálisan csökkent a szövetségi migrációs és menekültügyi hivatallal szembeni bizalom szintje.

A bevándorlásellenes, radikális AfD szavazóinak a 97,9%-a már nem bízik a BAMF-ban.A liberális, jobbközép FDP szimpatizánsainak körében is feltűnően magas, 87,1%-os ez az arány.

A kormányzó, konzervatív CDU-CSU táborának a 80,8%-a bizalmatlan a bevándorlási hivatallal szemben.

Ami igazán érdekes az az, hogy a baloldali pártok szavazóinak a többsége sem bízik már a BAMF-ben.A szélsőbaloldali die Linke-nél ez az arány 66,5%, a szociáldemokratáknál (SPD) 64,5%, míg a Zöldeknél (die Grünen) 62,4%.

A die Linke támogatóinak csupán a 15,5% bízik a migrációs és menekültügyi hivatalban.
Az AfD-nél ez az arány mindössze 0,9%.A német alsóház (Bundestag) tegnapi ülésén az AfD és az FDP hivatalos vizsgálat megindítását követelte a BAMF-al szemben.

A mai nap folyamán Horst Seehofer új német belügyminiszter, volt bajor kormányfő arról beszélt, hogy szervezeti és szükség esetén személyi következményei is lesznek a visszaéléseknek, illetve a csalásoknak.

Ennek érdekében a 2000 óta lefolytatott valamennyi menedékjogi eljárást át fogják tekinteni, továbbá tíz kirendeltségen fokozott ellenőrzést tartanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK