A francia hatóságokat arra figyelmeztettek, hogy Párizs migránsok lakta elővárosaiban erőszakra lehet számítani, mert egy csütörtöki bírósági határozat értelmében máig el kellett volna távolítani a ramadán idejére kihelyezett sátrakat. Az ítélet rendelkezését azonban nem hajtották végre.  

Az iszlám vallású bevándorlók Párizs Sevran nevű elővárosában egy magánparkoló területére helyezték el a sátraikat, ahol a hagyományos muszlim böjt hónapjában imádkozni akarnak – írja a Le Parisien című francia lap.

Migránstábor PárizsbanForrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A parkoló tulajdonosa emiatt jogi eljárást indított Sevran muszlim közössége ellen, amit csütörtökön meg is nyert. A bírósági határozat alapján keddig, azaz máig el kellett volna távolítani a sátrakat kijelölt helyről.Amennyiben ez nem történik meg, akkor a bíróság napi 2 000 eurós pénzbüntetést helyezett kilátásba.
A sátrak viszont még mindig ott vannak.Mostefa Arar, a helyi muszlimok vezetője szerint a francia hatóságok ítélete diszkriminatív, mert a sátrakat már negyedik éve ugyanott állítják fel és eddig senkit sem zavartak, mert távol vannak a lakott övezetektől.Véleménye alapján ilyen esetek más településeken nem jelentenek problémát, a francia igazságszolgáltatás döntését pedig egyszerűen provokációnak nevezte.

A rendőrség és a csendőrség Mostefa Arar nyilatkozata miatt erőszakra számít Párizs környékén a ramadán ideje alatt.2013-as adatok alapján Sevran lakosságának a fele migráns hátterű, a többségük észak-afrikai származású, iszlám vallású arab és berber etnikumú.