Az imám egy nottinghami mecsetben a Koránról oktatta a diákjait. A vád alapján ott szexuálisan zaklatott egy 12 éves fiút. A pedofil muszlim vallási vezetőt bűnösnek találta a bíróság.

A 61 éves, pakisztáni migráns hátterű Mohammed Rabani, Nottingham Sneinton nevű negyedének az egyik mecsetjét vezeti már közel három évtizede, emellett pedig gyerekeket tanít a Koránról.

Mohammed RabaniForrás: Notthingham Police

A vád szerint 1990 és 1992 háromszor is molesztált egy kiskorút, aki az első szexuális inzultus ideje alatt alig 12 éves volt - közölte a BBC.

Az áldozat 2015-ben jelentette fel a pedofil imámot.

Saját bevallása alapján azért nem fordult hamarabb a hatóságokhoz, mert a családja ezt megtiltotta neki, mivel szerintük az támadás lett volna az iszlám ellen. Azért, hogy senkinek se beszélhessen a történtekről, a szülei ideiglenesen külföldre küldték.

Szerdán Gregory Dickinson nottinghami kerületi bíró megállapította, hogy az imám bűnös. Szerinte börtönbüntetésre számíthat Mohammed Rabani.

Az, hogy pontosan mennyit fog kapni, csak a május 31-i ítélethirdetéskor derül ki.

Az imám óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett, a brit útlevelét a per megkezdésekor viszont bevonták.

David Outterside ügyész azt mondta, hogy a migráns hátterű vallási vezetőnél találtak több lejárt pakisztáni útlevelet. Szerinte lehet a férfinak érvényes pakisztáni útlevele is, de ezt nem tudják bizonyítani.