A politikai aktivistaként és újságíróként tevékenykedő Tommy Robinsont 13 hónapra bebörtönzik Nagy-Britanniában, mert tudósítani akart a muszlim migránsok által elkövetett nemi erőszakok bírósági eljárásairól.

Tommy Robinson 35 éves, és London főleg migránsok lakta, bűnbandáiról hírhedt Luton nevű negyedében született.

Arról vált ismertté, hogy ellenzi a harmadik világból Európába irányuló tömeges migrációt, és radikálisan kiáll a szólás- és véleménynyilvánítási szabadság mellett. Ez a két dolog az angliai muszlimok és liberálisok első számú közellenségévé tette.

Robinson tagja volt a bevándorlásellenes Brit Nemzeti Pártnak és egyik alapítója a kontinens iszlamizációját ellenző Európai Önvédelmi Ligának (European Defence League-EDL).

Az aktivista újságírót tegnap letartóztatták Londonban „uszítás és a köznyugalom megzavarása” vétsége miatt - írja a 888.hu.

Gyorsított eljárásban még aznap 13 hónap börtönre ítélték, mert interjúkat készített, és a Facebook-oldalán tudósított egy muzulmán nemierőszak-banda peréről. A bíróság épülete előtt kérdéseket tett fel a bandatagoknak. Ez kiverte a biztosítékot a liberálisoknál és a rendőrségnél is.

Robinson az angol jobboldal fenegyereke, folyamatosan tudósít az Egyesült Királyságban meredeken romló közbiztonsági helyzetről.

A brit liberális lapok természetesen örülnek a letartóztatásának, sőt olyat is írnak, hogy egyes esetekben a sajtó- és a szólásszabadságot fel kell függeszteni, ha ezzel meg lehet gátolni a gyűlöletkeltést.

Az újságíró már több halálos fenyegetést kapott, a letartóztatása napján néhány muszlim migráns banda bejelentette, hogy ha bevonul börtönbe, akkor ott megölik.