Dél-Korea szerencsésnek nevezte Amerika és Észak-Korea ismételt közeledését

2018.05.26. 08:01

Dél-Korea szombatra virradóra üdvözölte az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti párbeszéd újraindulását a tervezett amerikai-észak-koreai csúcstalálkozóról.

Dél-Korea szerencsés fejleménynek tekinti, hogy újból remény támadt Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető csúcstalálkozójára - közölte Kim Ui Kjom, a dél-koreai elnöki hivatal, a Kék Ház szóvivője.

Szerencsés, hogy a párbeszéd szikrái Észak-Korea és az Egyesült Államok között nem aludtak ki teljesen, és újra feltámadnak - mondta a szóvivő, aki szerint Dél-Korea szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket.

Trump pénteken este Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy nagyon gyümölcsöző megbeszélések folynak Észak-Koreával a csúcstalálkozó megtartásáról.

Donald Trump csütörtökön Kim Dzsongunhoz címzett, elemzők által feltűnően udvariasnak minősített levélben mondta le a június 12-re tervezett csúcstalálkozót. De a levélben is és pár órával később a Fehér Házban elmondott beszédében is jelezte, hogy nyitott a tárgyalások felújítására és a csúcstalálkozó megtartására.

KAPCSOLÓDÓ CIKK