Beszállították a kórházba idősebb George Busht, a 93 éves egykori amerikai elnöknek alacsony volt a vérnyomása, és kimerültnek érezte magát - közölte vasárnap Twitter-bejegyzésében a Bush család szóvivője.

Jim McGrath szerint George Busht valószínűleg néhány napig tartják megfigyelés alatt egy dél-maine-i kórházban. A szóvivő szerint a volt elnök tudatánál van, és nem rossz a közérzete.

A Parkinson-kórban szenvedő George Busht április közepén - egy nappal felesége, Barbara Bush temetése után - beszállították egy houstoni kórház intenzív osztályára a véráramába került fertőzés miatt. Az idős politikus válságos állapotban volt, általános vérmérgezést kapott, de meggyógyult. Közel két hétig volt kórházban.

Néhány napig tartják megfigyelés alatt egy dél-maine-i kórházba"Forrás: AFP/2017 Getty Images/Patrick Smith "

George Herbert Walker Bush 1989 és 1993 között volt az Egyesült Államok elnöke, azt megelőzően Ronald Reagan mellett az alelnök tisztségét látta el. Legidősebb fia, George W. Bush az Egyesült Államok 43. elnöke, másik fia, Jeb Bush pedig két ciklusban Florida kormányzója volt, és a 2016-os elnökválasztáson harcba szállt a republikánusok elnökjelöltségéért is.