A nigériai migráns annak ellenére, hogy eszméletlenre verte a rendőrt, csupán két és fél év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, így már ki is engedték. Matteo Salvini, a Liga elnöke őrületnek nevezte az ítélete, és azt ígérte, hogy hamarosan minden megváltozik az országban, amennyiben hatalomra kerülnek.

Godsent Harmony, egy 20 éves nigériai férfi a Róma melletti Frosinone nevű városban él, Lazio régióban.

Miután a helyi postán felvette a neki küldött pénzt, elment szerencsejátékozni. Ott összeverekedett az egyik játékot irányító olasz férfival, ezt követően ment ki a rendőrség, hogy rendet tegyen – írja a La Republica című olasz baloldali napilap.

A feldühödött migráns eszméletlenre verte Michele De Filippo rendőrt, aki emiatt 25 napra még a mozgásképességét is elvesztette.

A nigériai bevándorlót múlt pénteken a frosinone-i bíróság két és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és azonnal szabadon bocsátotta.Mivel a migráns menedékkérőként érkezett Itáliába, a menedékkérelmét pedig még nem bírálták el, ezért nem toloncolható ki az országból.

A hatóságok döntése egész Olaszországban hatalmas felháborodást váltott ki.

Matteo Salvini Facebook-bejegyzésében őrületnek nevezte az ítéletet, és ígéretet tett rá, hogy amennyiben hatalomra kerülnek, akkor ebben a tekintetben is változás fog bekövetkezni, a migráns pedig ki lesz utasítva.