Egy új szó döbbentette meg az ausztrálokat. Ez pedig a „kengutáriánus”, amely egy életmódot takar, és amiről sokan most hallottak először.

Kengutáriánusnak vagy kenguruhúsevőnek nevezte magát egy ausztrál párválasztó valóságshow szereplője. Az új kifejezést még senki nem hallotta, és a közösségi oldalakon senki sem akarta elhinni, hogy egyáltalán létezik.

Régebben kengutáriánus voltam, semmilyen más húst nem ettem, csak kengurut és halat, mivel a kengurut nem tenyésztik farmokon - mondta magáról az ausztrál férfi.

A kenguru Ausztráliában nem védett állatForrás: Shutterstock

Az Oxford angol értelmező szótár kiadójának ausztrál cége azonban még 2017 júniusában a hónap szavának választotta ezt az új keletű kifejezést, amely a vegetáriánus szó torzítása.

Az Oxford úgy határozta meg a kifejezés jelentését, hogy akengutáriánus az az ember, aki kenguruhúst eszik, de más állatot nem, erkölcsi okokra hivatkozva. A szó bekerülhet az ausztrál nemzeti szótárba is hamarosan.

A kenguru Ausztrália nemzeti állata, de nem védett. Kétszer annyi él belőlük az országban, mint ember. A kenguruhúst fogyasztják Ausztráliában, de nem mindennapi ételnek számít, azonban táplálkozás-szakértők szerint a húsa a soványsága, valamint vas - és fehérjetartalma miatt kifejezetten egészséges.