50 millió forinttal verte át két migráns a brit adófizetőket

2018.06.01. 08:20

A londoni önkormányzat jóvoltából egy luxushotelben élt 8 hónapon át egy jamaicai migráns házaspár, akik azt hazudták, hogy a lakásuk leégett a tavalyi Grentell toronyházban történt tűzben. A hatóságok azonban kiderítették, hogy soha nem éltek abban a toronyházban.

Az 51 éves Tommy Brooks és ugyanannyi idős felesége, Elaine Douglas 2002-ben költöztek Jamaicából Nagy-Britanniába.

A migráns házaspár menekültnek mondta magát, de az nem világos, hogy mégis mi elől menekültek a közép-amerikai országból - írja a Breitbart.

Tommy Brooks és Elaine DouglasForrás: London Metropolitan Police

2017. június 14-én a 24 emeletes, 127 lakásos Grentell toronyház kigyulladt és leégett, az ott lakó, túlnyomórészt migráns hátterűeknek pedig a londoni városvezetés hotelekben átmeneti szállást biztosított.Ezzel a lehetőséggel visszaélve a jamaicai házaspár azt mondta a hatóságoknak, hogy Grentellben nekik is volt egy lakásuk.

A Grentell toronyházForrás: AFP/Tolga Akmen

A Madison Blue Edwardian Hotel nevű luxusszállodában kapott helyet a két jamaicai migráns 276 napon át, ami nagyjából 8 hónapnak felel meg.

Az illegális bevándorlóknak az ott töltött idő alatt nem tetszett a menü a hotelben, és az ellátásra is panaszkodtak.

Emiatt a hotel vezetősége felvette a kapcsolatot a brit hatóságokkal, és utánanézett a házaspár hátterének.

Miután kikérdezték őket, kiderült, hogy nem létező címet adtak meg Grentellben.
Ebből vált nyilvánvalóvá, hogy soha nem laktak a leégett toronyházban.A migránsok összesen 120 ezer font (50 millió forint) kárt okoztak a szállodának.Bíróság elé fogják őket állítani, a per várhatóan júliusban kezdődik.