Hatéves lányára bízta a vezetést, miközben élőben közvetített - videó

2018.06.01. 14:44

A felelőtlenség mintapéldája lett az a román férfi, aki hagyta, hogy hatéves lánya teherautót vezessen, miközben ezt a Facebookon élőben közvetítette. Az eset óriási felháborodást váltott ki a nemrég történt ceglédberceli baleset miatt, ahol a sofőr azzal okozott kilenc halálos áldozattal járó tragédiát, hogy élőben videózott a közösségi oldalon.

Egy román férfi hatéves lányára bízta a teherautója vezetését, miközben élőben közvetítette az eseményt a Facebookon - írja a Maszol.hu.

A kislány lába nem is érte el a pedálokat, apja pedig folyamatosan bíztatta, hogy adjon gázt. A kislány anyja szerint a felvétel még szerdán készült, és azt is elmondta, hogy a férfinek nincs jogosítványa. A lányát nem először hagyta vezetni.

Az eset azért váltott ki óriási felháborodást, mivel egy hete a 4-es főúton Ceglédbercelnél egy román kisbusz frontálisan ütközött egy teherautóval. A busz sofőrje azzal okozta a tragikus balesetet, amelyben kilencen meghaltak, hogy élőben Facebookozott. Azóta az is kiderült, hogy neki sem volt vezetői engedélye - erről az Origo is beszámolt korábban.

Az eset miatt a román rendőrség egy internetes petíciót készítetett, hogy rávegyék a közösségi oldalt, akadályozza meg a vezetés közbeni élő közvetítéseket. Már 29 ezren aláírták és 56 ezren megosztották a kezdeményezést.

A román utakon naponta öt ember hal meg. A rendőrség arra kérte az embereket, jelentsék, ha azt látják, hogy valaki élőben közvetít vezetés közben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK