Durván támadta Trump lányát egy televíziós műsorvezető

2018.06.01. 07:48

Újabb botrány tört ki az amerikai médiában: Samantha Bee újságíró, televíziós műsorvezető, politikai kommentátor minősíthetetlen kifejezésekkel támadt neki Ivanka Trumpnak, az amerikai elnök, Donald Trump lányának, aki a Fehér Házban apja tanácsadója is.

A Fehér Ház „aljasnak és gonosznak” minősítette Samantha Bee obszcén mondatait, amelyek a kommentátor televíziós show-műsorában hangzottak el. Samantha Bee csütörtökön este bocsánatot kért, de a botrány nem csillapodik.

Konzervatív személyiségek Bee műsorának megszüntetését követelik, ahogyan történt ez a napokban Roseanne Barr műsorával az ABC televízióban, miután a magát Trump hívének mondó Barr Barack Obama volt elnök kabinetfőnökére, Valerie Jarrettre tett rasszista megjegyzéseket. 

Angela Merkel német kancellár és Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lányaForrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

A durva támadásra Ivanka Trump egy fotója teremtett alkalmat: az elnök leánya az egyik kisgyermekével fényképeztette le magát, amint átöleli. Samantha Bee ezt használta fel arra, hogy az illegális migránsok gyermekeit felemlítve ostorozza Donald Trump bevándorlási politikáját. Tudod, Ivanka, csodálatos ez a fotó rólad és a gyermekedről, de mint anya az anyának, hadd mondjam azt neked: csinálj valamit a papád bevándorlási politikájával - kezdte a monológját Bee. Majd rendkívül durva kifejezésekkel hordta le mind Donald Trumpot, mind a lányát.

A show-műsort sugárzó TBS televízió vezetői közleményben kértek bocsánatot, szintén „aljasnak és megengedhetetlennek” minősítve az elhangzottakat. „Ezeknek a kifejezéseknek nem lett volna szabad adásba kerülniük. Ez a mi hibánk is, és nagyon sajnáljuk” - olvasható a televíziós csatorna közleményében. Két hirdető már csütörtökön este bejelentette: nem hirdet többé Samantha Bee műsorában.