Durván támadta Trump lányát egy televíziós műsorvezető

TRUMP, Ivanka; MERKEL, Angela ARCKIFEJEZÉS Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS kancellár Közéleti személyiség foglalkozása miniszterelnök MOZOG mutat nevet politikus politikus családja politikusnő SZEMÉLY tárgyalás üzletember
Washington, 2017. március 17. Angela Merkel német kancellár (j) és Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lánya üzleti vezetőkkel folytat megbeszélést a washingtoni Fehér Házban 2017. március 17-én. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Vágólapra másolva!
Újabb botrány tört ki az amerikai médiában: Samantha Bee újságíró, televíziós műsorvezető, politikai kommentátor minősíthetetlen kifejezésekkel támadt neki Ivanka Trumpnak, az amerikai elnök, Donald Trump lányának, aki a Fehér Házban apja tanácsadója is.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház „aljasnak és gonosznak” minősítette Samantha Bee obszcén mondatait, amelyek a kommentátor televíziós show-műsorában hangzottak el. Samantha Bee csütörtökön este bocsánatot kért, de a botrány nem csillapodik.

Konzervatív személyiségek Bee műsorának megszüntetését követelik, ahogyan történt ez a napokban Roseanne Barr műsorával az ABC televízióban, miután a magát Trump hívének mondó Barr Barack Obama volt elnök kabinetfőnökére, Valerie Jarrettre tett rasszista megjegyzéseket.

Angela Merkel német kancellár és Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök lánya Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

A durva támadásra Ivanka Trump egy fotója teremtett alkalmat: az elnök leánya az egyik kisgyermekével fényképeztette le magát, amint átöleli. Samantha Bee ezt használta fel arra, hogy az illegális migránsok gyermekeit felemlítve ostorozza Donald Trump bevándorlási politikáját.

- kezdte a monológját Bee. Majd rendkívül durva kifejezésekkel hordta le mind Donald Trumpot, mind a lányát.

A show-műsort sugárzó TBS televízió vezetői közleményben kértek bocsánatot, szintén „aljasnak és megengedhetetlennek” minősítve az elhangzottakat. „Ezeknek a kifejezéseknek nem lett volna szabad adásba kerülniük. Ez a mi hibánk is, és nagyon sajnáljuk” - olvasható a televíziós csatorna közleményében. Két hirdető már csütörtökön este bejelentette: nem hirdet többé Samantha Bee műsorában.