Soros György napokban publikált cikke ismét bizonyította, amit mi már eddig is tudtunk: a spekuláns bevándorlókkal akarja elárasztani Európát, a nemzetállamok útban vannak neki, azt akarja, hogy minden hatalom Brüsszelnél, azaz a Soros által irányított NGO-knál összpontosuljon. Soros György emberei mindenhol ott vannak, az új migrációs útvonalon is megvetették a lábukat. Soros szervezetei (melyeket a Nyílt Társadalom Alapítványán keresztül finanszíroz) a migrációt mint pozitív folyamatot igyekeznek bemutatni a társadalom számára, segítséget nyújtanak az illegális bevándorlóknak, és azon dolgoznak, hogy lazítsanak a bevándorlási rendszer "merevségén". Az új nyugat-balkáni útvonal Albániát, Montenegrót, Bosznia-Hercegovinát, Horvátországot és Szlovéniát érinti. Most megmutatjuk, hogyan hálózta be Soros György ezeket az országokat is.

Albánia

A migrációt segítő NGO Albániában a Soros György szervezete által támogatott Tirana Jogsegély Társaság (Sherbimit Ligjor Falas Tirane), mely ingyenes jogi segítségnyújtást biztosít a migránsoknak, és szívesen képviselik őket a bíróságon is.

Bosznia-Hercegovina

Bosznia-Hercegovinában is várja segítő szervezet az odaérkező bevándorlókat. A Jogsegély Hálózat nevű NGO kifejezetten a migránsokra szakosodott, őket támogatja. A szervezet forrásainak egy részét a Nyílt Társadalom Alapítvány helyi részlege biztosítja, a Soros-alapítvány már 1993 óta jelen van az országban.

Forrás: AFP/Elvis Barukcic

Horvátország

A migránsválság kezdete óta Horvátországban két – a Soros-hálózathoz egyértelműen köthető - NGO lépett fel a leglátványosabban a migráció elősegítése érdekében. Ezen szervezetek a „Are you Syrious? és a Béketanulmányok Központja (CMS) névre hallgatnak, anyagi hátterüket pedig Soros György szervezete, a Nyílt Társadalom Alapítvány biztosítja. Tevékenységüket látva egyértelmű, hogy célkitűzésük nem más, mint hogy a horvát jogszabályokat kijátszva illegális bevándorlók tömegeit juttassák Európába.

2016-ban a balkáni útvonalon szigorodó ellenőrzések nyomán Soros György szervezetei új taktikát dolgoztak ki a migránsok részére: eszerint az illegális határátlépők horvát területre lépve telefonon azonnal hívják a civil szervezeteket, amelyek rögtön a migránsok tartózkodási helyére küldik az aktivistáikat. A helyszínen eljáró rendőrök az aktivisták ellenszegülése miatt nem tudják a gyorsított eljárást alkalmazni a határsértőkkel szemben.

Migránsok a horvát-szlovén határon 2015-benForrás: AFP/Stringer

Szlovénia

A balkáni migrációs útvonal utolsó állomásán, Szlovéniában működik a Béke Intézet (Mirovni Institut), melyet a Nyílt Társadalom Alapítvány szintén finanszíroz, és amely szintén számos migrációs projektet futtat. A szervezet Brüsszeltől is kap pénzügyi támogatást. Az egyik olyan program, amelyet Soros szervezete támogatott, a Refugee Action II. nevet kapta. Az egy évig (2016-2017) futó projekt összesen 87 400 dollár (24 millió forint) támogatásban részesült. A program célja az volt, hogy egy "igazságosabb" és nyíltabb társadalmat alakítsanak ki, ahol a migránsokat szívesen fogadják, és úgy tekintenek rájuk, mint a társadalom egyenjogú tagjaira.

Migránsok a dobovai táborban, SzlovéniábanForrás: AFP/Anadolu Agency/Ales Beno

Fontos megjegyezni, hogy a projekt másik, rendkívül aggasztó célja az volt, hogy a bevándorlási rendszer szigorúságát csökkentse, vagyis, hogy minél több migráns érkezhessen az országba.

A Refugee Action II projektnek már volt egy első része is, mely Refugee Action néven futott a 2015-ös bevándorlási válság idején, és szintén a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatta. A projekt egyik célja (a megszokott feladatok mellett, mint például a migránsok számára megfelelő jogképviselet biztosítása) az újságírók „érzékenyítése" volt, hogy azok migránsbarát cikkeket írjanak.

A Béke Intézet, amely természetesen a CEU mellett is kiállt, hevesen kritizálta a szlovén kormány tavalyi törvénymódosítását, mely a külföldiekről szól, és kimondta, hogy „megváltozott körülmények esetén" a szlovén Országgyűlés hatalmat kap a határainak bezárására, és megtilthatja a bevándorlóknak a menedékjogi kérelem benyújtását is. Ezenfelül az új törvény felhatalmazza a rendőrséget a határellenőrzési feladatok ellátására, korlátozza a migránsok hozzáférést a nemzetközi védelemhez, illetve könnyebbé teszi a rendkívüli állapotra jellemző súlyos intézkedések végrehajtását.

Soros György tehát semmit nem bízott a véletlenre. Ugyan senki nem választotta meg, semmilyen demokratikus felhatalmazása nincs, mégis Európáról, rólunk, a mi életünkről akar dönteni, de nélkülünk. Nyílt társadalmakat akar Európában, és ez az ő értelmezésében azt jelenti, hogy az európai országok tele vannak migránsokkal. Soros György terve iszonyú veszélyt jelent, és végtelenül perverz, valójában a világ lakosságának kicserélését, végső soron Európa pusztulását jelenti.