Szingapúri emlékérme is lesz a Trump-Kim találkozónak

2018.06.05. 13:00

Emlékérmét bocsátanak ki Szingapúrban is Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető jövő heti találkozója alkalmából.

Az érme – a korábban kibocsátott amerikaival együtt – emléket állít a csúcstalálkozónak, "ami hatalmas előrelépésnek a béke irányába", valamint Szingapúrnak "mint semleges házigazdának, a Kelet és a Nyugati közti gazdasági és biztonsági kapunak" — írta a pénzverde közleménye.

Az emlékérme címoldalán a két vezető látható, amint kezet fog egymással, háttérben a nemzeti színű zászlókkal, hátoldalára pedig egy galamb képét és a Világbéke feliratot vésték.

Forrás: AFP/Handout

A Trump-Kim-emlékérmét mindössze néhány ezer példányban hozzák forgalomba, arany-, ezüst- és nikkelezett változatban, 36 szingapúri dollártól (7340 forint) 1380 szingapúri dollárig (281 ezer forint) terjedő áron.

A Fehér Ház által május 22-én kibocsátott emlékérme egyik oldalán Donald Trump és Kim Dzsong Un néz szembe egymással, másik oldalán pedig az elnöki különgép látható, amint elrepül a Fehér Ház fölött.

Az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor történelmi találkozója június 12-én, kedden, helyi idő szerint reggel 9 órakor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK