A brit miniszterelnök hivatalánál akart robbantani egy migráns

2018.06.06. 17:13

A vádak alapján a muszlim migráns bombaszerkezettel és késekkel felszerelkezve ment a miniszterelnöki hivatal elé. A gyanúsított néhány évvel ezelőtt bombagyárosként „dolgozott” Afganisztánban. A tárgyalása most van folyamatban.

A 28 éves Khalid Mohammed Omar Ali terrormerénylet elkövetésének kísérlete miatt állt bíróság elé Londonban - írja a 888.hu a Breitbart információira hivatkozva.A férfit késekkel és robbanószerekkel felszerelkezve fogták el a Downing Streeten, szerencsére nem volt lehetősége bántani senkit sem.

Khalid Mohammed Omar AliForrás: AFP/Niklas Halle'n

A terrorista migráns korábban bombagyárosként „dolgozott” Afganisztánban.

A 2017 áprilisi letartóztatása után Ali arról beszélt a rendőröknek, hogy korábban hűséget esküdött a táliboknak és az al-Kaidának.

A férfi a brit kormánynak is üzenni szeretett volna.

Szerinte a nyugati országoknak azonnal ki kell vonulniuk az iszlám államokból, el kell engedniük az összes innen származó hadifoglyaikat, valamint az izraelieknek a területeiket át kell adniuk az araboknak.

A London északi területén született Ali titkosszolgálati megfigyelés alatt állt, és ennek köszönhetően időben elkapták, ám igen közel jutott a Downing Streethez, ahová a kabátjába dugott három nagy késsel és egy bombaszerkezettel ment.

A rendőrséget az is segítette az elfogásban, hogy a migráns anyja jelentette a hatóságoknak, hogy fia igen zavart volt, amikor elindult otthonról, és a nő aggódni kezdett emiatt.

A most zajló bírósági tárgyaláson kiderült, hogy Alit korábban az FBI is körözte, miután az amerikaiak lerohantak egy bombagyárat Afganisztánban 2012 januárjában, majd egy másik hasonló létesítményt 2012 júliusában.

Mindkét helyszínen ott volt a férfi ujjlenyomata.

A bizonyítékok szerint mintegy 300 robbanószerkezetet állított össze 5 év alatt.

A Downing Street-i merényletre tudatosan készült, többször is felmérte a terepet.

Ali egyébként minden vádat tagadott, mondván, hogy a kések csupán önvédelemre szolgáltak.