Elfogták a liege-i muszlim terroristát radikalizáló migránst

2018.06.06. 21:11

Belgiumban, Verviers város közelében kapták el a felbujtó migránst - számolt be a La Libre. Verviers-ben több ezer migráns él, egész kerületek kerültek a muszlimok kezébe. Ez Belgium legismertebb és legrettegettebb migránszónája, gyakorlatilag a migráns bandák erőszakos uralkodásának jelképe.

Szerda délután Ensivalben, Verviestől nem messze letartóztatták Fouad Bennane-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő radikalizálta Benjamin Hermant, a liege-i muszlim terroristát. A szövetségi ügyészség megerősítette ezt.

Fouad Bennane-t már többször elítélték lopás és egyéb erőszakos bűncselekmény miatt, csupán egyike a Verviersben élő szélsőséges muszlimoknak. A neve szerepel azon a listán ami az Iszlám Állam toborzóit és harcosait tartalmazza.

Forrás: lalibre.be

A rendőrség azt igyekszik bizonyítani, hogy ő az egyike azoknak, aki Benjamin Hermant radikalizálták a börtönben.

A rendőri akció Ensival központjában zajlott szerda kora délután, és elég veszélyes volt, lövöldözésbe torkollott, egy ember megsebesült - mondta a szövetségi ügyész.

A 39 éves férfi már nagyon fiatalon többször elítélt volt. 2002-ben 6 hónapra, 2005-ben pedig 8 hónapra ítélték erőszakos támadás miatt. 2006-ban Verviersben éjszaka, fegyverrel rabolt ki egy boltot. 500 eurót zsákmányolt. Ekkor két év börtönbüntetésre ítélték fegyveres rablás miatt. Ehhez még hozzáadódott 18 hónap erőszakos magatartás miatt.