Karóval támadt a rendőrre egy migráns a horvát határon

2018.06.06. 20:27

Az erőszak a horvát-szlovén határon Donje Prilišće mellett. Egy migráns rátámadt arra a rendőrre, aki fel akarta tartóztatni őt - írta meg a vecernji.hr.

A szlovén-horvát zöldhatáron próbált átjutni négy iráni migráns. Ketten már átjutottak a határon a másik kettőt próbálta feltartóztatni a rendőr. Figyelmeztette és felszólította őket, hogy feküdjenek a földre. Ekkor egyikük a keze ügyében lévő karóval rátámadt Duga Resa rendőrre, aki ekkor figyelmeztetés képen a földre lőtt, a migráns csak a második lövésre feküdt le a földre. A támadót rendőri felügyelet alá helyezték és megkezdték az ügyben a bűnügyi nyomozást, a másik migránst még keresik.

Karlovac rendőrség parancsnoka, Josip Celic szerinte ez egy elszigetelt eset, de a határon szolgáló rendőröknek felkészültnek kell lenniük, az ilyen esetekre is.

Celic azt mondta, hogy Duga Resa jogszerűen járt el, indokolt volt a két leadott lövés, amivel sikerült elkerülnie, hogy bárki is megsérüljön.

Celic emlékeztetett arra, hogy a karlovaci rendőrség gondoskodik a 55,5 kilométeres határ védelméről, ráadásul most az időjárási viszonyok is kedvezőek a migránsok számára. Azt nyilatkozta, hogy erre még nem lehet azt mondani, hogy egy migráns hullám, de mindenképpen egy intenzívebb migránsmozgás.