Dennis Rodman is részt venne a szingapúri csúcstalálkozón

diktátor spanok,Dennis Rodman és Kim Jong-un
Vágólapra másolva!
Az egykori profi kosárlabdázó, Dennis Rodman részt venne Donald Trump és Kim Dzsongun szingapúri csúcstalálkozóján – közölte a játékos ügynöke.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház csütörtökön bejelentette: az amerikai elnök nem kíván takálkozni a volt kosárlabda-sztárral a szingapúri csúcstalálkozó keretében. "Nagyszerű volt a pályán, de azt hiszem, az a legjobb, ha a tárgyalásokat azokra hagyjuk, akik ebben a legjobbak, és Trump elnök a legjobb" – közölte Hogan Gidley, a Fehér Ház helyettes szóvivője a Fox televízióban. Hozzátette: "arra számítunk, hogy Donald Trump és Kim Dzsongun nagyszerű tárgyalásokat folytat majd Dennis Rodman nélkül is".

Kim Dzsongun és Dennis Rodman Forrás: AFP

Dennis Rodman ügynöke, Darren Prince szerdán azt nyilatkozta: a sportoló "fontolgatja, hogy elmenjen Szingapúrba a június 12-én tartandó csúcstalálkozóra." Az amerikai külügyminisztérium rögtön leszögezte:

Rodman nem képviseli az amerikai kormányt.

Az aktív sportolástól már visszavonult profi kosárlabdázó Rodman 2013 óta ötször járt Észak-Koreában, a legutóbb egy évvel ezelőtt.

2013-ban, egy Phenjanban rendezett kosárlabda-bemutató vendégeként találkozott Kim Dzsongunnal is, aki nagy rajongója nemcsak a sportágnak, hanem személyesen Dennis Rodmannak is. Az első phenjani vizit után Rodman a Sports Illustrated című sportlapnak azt nyilatkozta: "az a küldetésem, hogy megtörjem a jeget ellenséges országok között. Hogy miért rám hárul a dolgok megkönnyítése, ezt nem tudom, de Dennis Rodman mindenkié".

A Sports Illustrated egyébként "Amerika legprovokatívabb sportolójának" nevezte a Nemzeti Kosárlabda Szövetség (NBA) ötszörös bajnok játékosát. Rodman később azt is nyilatkozta, hogy "jó barátok lettek" Kim Dzsongunnal, 2014-ben pedig fotók jelentek meg róla, amint öleléssel köszönti az észak-koreai vezetőt a születésnapján. Az amerikai média híradásai szerint elénekelte Kimnek a Happy Birthday című dalt, Kim Dzsongun pedig egy üveg vodkát ajándékozott neki.

A sztárnak egyébként többször gyűlt meg a baja a rendőrséggel alkoholizmus, ittas vezetés, családi botrányok miatt.