Megerőszakoltak és megöltek egy 14 éves kislányt

2018.06.07. 14:25

Egy török és egy iraki férfit gyanúsítanak egy 14 éves lány megerőszakolásával és meggyilkolásával a németországi Wiesbadenben - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Oliver Kuhn főügyész sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint a fiatal lányt május 22-én vagy 23-ra virradóra megerőszakolták, majd meggyilkolták, és holttestét elrejtették egy nehezen megközelíthető ipari terület közelében, Wiesbaden külterületén.

Az áldozatot május 22. óta eltűntként tartották nyilván, keresésében több száz rendőr vett részt, holttestét szerdán találták meg.

A bűncselekmények elkövetésével egy 35 éves török és egy 20 éves iraki állampolgárt gyanúsítanak. Mindketten menedékkérő migránsok. A török férfit őrizetbe vették, az iraki még szökésben van, nevét és fényképét nyilvánosságra hozták.

Az Ali Bassáról egy 13 éves menekült szolgált a legfontosabb információkkal - emelte ki Stafan Müller, Nyugat-Hessen térség rendőrkapitányságának vezetője. Azonban mire a gyanúsított nyomára bukkantak, már csak azt tudták megállapítani, hogy családjával - szüleivel és öt lánytestvérével - együtt távozott az országból. Hamis papírokkal Düsseldorfból repülővel Isztambulba, onnan pedig az iraki Erbílbe utaztak.

A Hessischer Rundfunk tartományi közszolgálati médiatársaság tudósítása szerint az iraki gyanúsított 2015-ben érkezett Németországba menedékkérőként. A hatóságok látókörébe az idén februárban került egy nemi erőszak és egy rablás ügyében.