Palesztin migránsok támadtak zsidó fiatalokra Berlinben

2018.06.07. 11:57

A palesztin migránsok azért támadták meg a berlini metróban az izraeli fiatalt és két barátját, mert azok héber nyelvű zenét hallgattak.

A legújabb németországi antiszemita jellegű agresszióra szombaton került sor a fővárosi Zoologischer Garten nevű metrómegállónál, közel a 2016-os terrortámadás helyszínéhez – írja a 888.hu a Bild információira hivatkozva.

A 17 éves Yonatan szerint a palesztinoknak az nem tetszett, hogy ők a héber nyelvű Omer Adam számát hallgatták a metrón.A migránsok egyszer csak felkiáltottak:
Berlin a mi városunk, és itt nem fogtok koszos zsidó zenét hallgatni. Ha lett volna egy késem, kinyírtalak volna titeket. [...] Ha legközelebb meglátlak, nektek végetek!

Amikor Yonatan barátai megpróbáltak közbelépni, hogy véget vessenek a vitás helyzetet, a migránsok rájuk támadtak. Egyiküket arcon ütötték, másikukat pedig egy üvegdarabbal sebesítettek meg, aki emiatt kórházba is került.

A helyi sajtó a sajnálatos eset kapcsán azt írja, ez a legutóbbi támadás is bizonyítja, hogy mennyire megszaporodtak az antiszemita indíttatású támadások a német fővárosban.