Donald Trump korábbi főtanácsadója: Orbán Viktor kimagasló alak Európában

GULYÁS Gergely; TRUMP, Donald; ORBÁN Viktor
Budapest, 2018. május 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja az Európa jövője című, budapesti nemzetközi konferencia több előadóját, Douglas Murray brit konzervatív írót (j), szerkesztőt, Stephen K. Bannont, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnökét és vezető stratégáját (b2), valamint David P. Goldman amerikai közgazdászt az Országházban 2018. május 24-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
A magyar miniszterelnök és az új olasz belügyminiszter újraértelmezi a demokráciát Európában – így véli Steve K. Bannon. Donald Trump elnöki kampányának főtanácsadója, majd kormányzása első hét hónapjában az amerikai elnök stratégiai főtanácsadója a The Spectator nevű brit lap internetes oldalán azt írta, Orbán Viktor jelenleg kimagasló alak Európában, aki hatékonyan elűzte Soros Györgyöt és a Nyílt Társadalom Alapítványát Budapestről.
Vágólapra másolva!

„Orbán és Salvini újraértelmezi a demokráciát Európában" – ezzel a címmel közölte Stephen K. Bannon írását a The Spectator internetes kiadása.

A magyar kormányfőről az a véleménye, ő jelenleg kimagasló alak Európában, aki hatékonyan elűzte Soros Györgyöt és a Nyílt Társadalom Alapítványát Budapestről.

A korábbi tanácsadó a cikkben kitért az áprilisi választásokra is, kiemelve, hogy Orbán nemrég hatalmas választási győzelmet ért el, azzal kampányolva, amit ő a keresztény demokráciának nevez.

Előadást tartott Budapesten, Trumphoz hasonlította Orbánt

Bannon a múlt hónapban a XXI. Század Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében érkezett Budapestre. Az előadásáról hosszabban írtunk, ott többek között azt mondta Bannon, hogy

Miután a megtartotta beszédét a konferencián, az M1-nek és a Figyelőnek is nyilatkozott. A magyar miniszterelnök személyesen, külön-külön fogadta az Európa jövője című, Budapesten zajló nemzetközi konferencia több előadóját, így Steve K. Bannont is:

Budapest, 2018. május 24. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja az Európa jövője című, budapesti nemzetközi konferencia több előadóját, Douglas Murray brit konzervatív írót (j), szerkesztőt, Stephen K. Bannont, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnökét és vezető stratégáját (b2), valamint David P. Goldman amerikai közgazdászt az Országházban 2018. május 24-én. Középen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j3). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs