Beismerte a migráns, hogy megfojtotta a 14 éves lányt

Vágólapra másolva!
Beismerte tettét Irakban a 14 éves német lány megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsított 20 éves kurd férfi, és a helyi rendőrség szombaton visszaszállíttatta őt Németországba - közölték az iraki kurd hatóságok.
Vágólapra másolva!

Ali Bassárt a kurd biztonsági szervek fogták el péntekre virradóra Irak északi részén, a kurd autonóm területen, Erbíl közelében. A mainzi lányt a nyomozás eddigi megállapításai szerint május 22-én vagy 23-ra virradóra a szomszédos Wiesbadenben

megerőszakolta, majd meggyilkolta, és holttestét elrejtette a migráns egy nehezen megközelíthető ipari terület közelében.

A 14 éves lányt május 22. óta eltűntként tartották nyilván, keresésében több száz rendőr vett részt, holttestét szerdán találták meg. Az eset hatalmas felháborodást keltett Németországban.

Beismerte, hogy megfojtotta a lányt

Bassár családjával együtt menedékkérőként érkezett Németországba 2015-ben. Nincs azonban kiadatási egyezmény Németország és Irak között, ám ez nem zárja ki azt, hogy egyes esetekben valamelyik fél kérésére a másik átad a területén tartózkodó személyeket.

A Bild című lap szerint a frankfurti főügyészség a wiesbadeni ügyészség letartóztatási parancsa alapján kezdeményezte az iraki gyanúsított kiadatását. Az iraki hatóságok ennek szinte azonnal eleget tettek,

szombaton Erbílből repülőgépen Frankfurtba szállították a szóban forgó ügy gyanúsítottját.

Előtte egy rendőrparancsnok sajtóértekezletén elmondta: Ali Bassár beismerte, hogy megfojtotta a lányt.