Trump megleckéztette a kanadai kormányfőt

TRUMP, Donald
Charlevoix, 2018. június 9. Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a világ hét iparilag legfejlettebb államát tömörítő csoport, a G7 kanadai csúcstalálkozóján Charlevoix-ban 2018. június 9-én, a kétnapos tanácskozás második napján. (MTI/AP/Evan Vucci)
Vágólapra másolva!
Donald Trump amerikai elnök visszavonta a G7-csúcs résztvevőinek közös zárónyilatkozatának támogatását, mert szerinte Justin Trudeau kanadai kormányfő nem mondott igazat, vagyis hazudott.
Vágólapra másolva!

Donald Trump a Twitteren írta ki, hogy Trudeau "hamis állításokat" közölt a csúcs utáni sajtótájékoztatóján. A kanadai kormányfő ugyanis arról beszélt, hogy sértőnek találja az amerikai vámtarifákat, melyeket Washington mások mellett Kanadára vetett ki. Fogadkozott, hogy július 1-től megtorló intézkedéseket hoznak az Egyesült Államokkal szemben. A kanadaiak udvarias és méltányos emberek, de nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni - fogalmazott.

Donald Trump amerikai elnök sajtótájékoztatót tart a világ hét iparilag legfejlettebb államát tömörítő csoport, a G7 kanadai csúcstalálkozóján Charlevoix-ban 2018. június 9-én, a kétnapos tanácskozás második napján (MTI/AP/Evan Vucci) Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Trump szerint azonban míg a csúcson Trudeau

Az amerikai elnök szerint Kanada óriási vámtarifákkal sújtja az amerikai földműveseket, munkásokat és cégeket, ezért is vonta vissza a zárónyilatkozat támogatását, kormánya pedig "az amerikai piacot ellepő" kanadai autók ellen fontolgat tarifákat.