Dennis Rodman is megérkezett Szingapúrba

2018.06.11. 23:54

Az Észak-Koreát többször megjárt Dennis Rodman egykori híres kosárlabdázó is megérkezett hétfőn Szingapúrba, órákkal Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozójának kezdete előtt.

 A repülőgépen várakozó újságírókkal az utazását finanszírozó PotCoin cég trikójában feszítő sztár közölte: azért utazott oda, mert kíváncsi az eseményre, és reméli, hogy a csúcstalálkozón "mindenki számára jó dolgok fognak történni".

Amikor az újságírók azt firtatták, most is találkozik-e az észak-koreai vezetővel, Rodman azt válaszolta: úgy gondolja, Kim Dzsong Unnak fontosabb dolga is van annál, mint hogy most velem találkozzék. De hozzátette: valahányszor találkozott vele, az mindig meglepetés volt számára, úgyhogy meglehet, kedden is lesz része meglepetésben.

Kim Dzsongun és Dennis Rodman egy kosármeccsen 2014-benForrás: AFP/Kcna

A Fehér Ház már korábban közölte, hogy Rodmannak nem volt és nincs is szerepe az Észak-Koreával folytatott diplomáciai egyeztetéseken. A már visszavonult profi kosárlabdázó - aki többször is találkozott Kim Dzsong Unnal - korábban jelezte, hogy részt venne a szingapúri csúcstalálkozón. Az amerikai külügyminisztérium rögtön közleményben szögezte le, hogy a sportoló nem képviseli az amerikai kormányt. Hogan Gidley, a Fehér Ház helyettes szóvivője pedig a múlt héten a Fox televíziónak adott interjújában azt hangsúlyozta: Dennis Rodman nagyszerű volt a pályán, de a legjobb, ha a tárgyalásokat azokra bízzuk, akik ebben a legjobbak, és Trump elnök a legjobb.