Itt vannak az első képek a Németországba szállított gyilkos migránsról

2018.06.11. 20:24

Rendőrségi helikopterrel szállították az iraki gyilkos migránst Wiesbadenből egy frankfurti börtönbe. A 20 éves Ali Bassár megerőszakolta, majd megölte a 14 éves Susanna Maria Feldmant, aztán elszökött Kurdisztánba.

Ahogy azt már korábban az Origo is megírta, Susanna Feldman a Frankfurthoz közeli Mainzban tűnt el május 22-én. Több száz rendőr kereste a fiatal lányt, de már csak a holttestét találták meg június 6-án Wiesbadenben, egy migránstáborhoz közeli erdős területen. Ali Bassár ebben a táborban élt.  

Wiesbaden, 2018. június 10. Virágok, mécsesek és személyes üzenetek egy rögtönzött emlékhelyen Wiesbadenben, ahol a megerőszakolták és megölték a 14 éves lányt.Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

Akkor a rendőrség letartóztatott egy 35 éves török férfit, akit később elengedtek. Egy 13 éves fiú beszámolója alapján aztán elkezdték keresni a 20 éves Ali Bassárt. A férfi viszont ekkor már visszaszökött családjával - szüleivel és öt lánytestvérével - Irakba.

A 14 éves német Susanna Maria Feldman fotója egy rögtönzött emlékhelyen Wiesbadenben, ahol a hatóságok szerint egy iraki menedékkérő, a 20 éves Ali Bassár megerőszakolta és meggyilkolta május 22-én vagy 23-ra virradó éjjel a lányt.Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

Bassár ismert volt a német hatóságok előtt, ugyanis egy 11 éves lány megerőszakolásának gyanújába keveredett a migránstáborban. A nyomozás ebben az ügyben azonban eredménytelenül zárult.

A  gyilkos migránst a kurd biztonsági szervek fogták el péntekre virradóra Irak északi részén, a kurd autonóm területen, Erbíl közelében. Elfogása a német és a kurd hatóságok sikeres együttműködésének eredménye - mondta Horst Seehofer a Szász-Anhalt tartománybeli Quedlinburgban.

Kommandósok kísérik Wiesbadenben 2018. június 10-én a 20 éves Ali Bassár iraki migránst.Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

A frankfurti főügyészség a wiesbadeni ügyészség letartóztatási parancsa alapján kezdeményezte az iraki férfi kiadatását. Az iraki hatóságok ennek szinte azonnal eleget tettek, szombaton Erbílből repülőgépen Frankfurtba szállították őt. Előtte egy rendőrparancsnok sajtótájékoztatón elmondta, hogy  Ali Bassár beismerte, hogy megfojtotta a lányt.

Rendőrségi helikopterrel szállítják Wiesbadenből egy frankfurti börtönbe Ali Bassárt.Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

Június 10-én, vasárnap Wiesbadenből helikopterrel szállították Ali Bassárt egy frankfurti börtönbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK