„Olaszország ezúttal nem fog engedelmeskedni. Nemet mondunk” – írja Matteo Salvini olasz belügyminiszter a Facebook-oldalán.

A római belügyi tárca új vezetője, a kormányzó jobboldali bevándorlásellenes Liga elnöke már a kampány során ígéretet tett a migrációs politika jelentős szigorítására – írja a Mandiner.

Matteo SalviniForrás: AFP/Andreas Solaro

Retorikája azóta sem változott, rendszeresen hívja fel a figyelmet a legnépszerűbb közösségi oldalon a nyugat-európai sorosista álcivil szervezetek tevékenységére, akik a bevándorláspárti spekuláns pénzén bérelt hajóikon szállítják a migránsokat Olaszországba.

A Földközi-tengeren vannak olyan hajók, amelyek Hollandia, Spanyolország, Gibraltár és Nagy-Britannia lobogója alatt állomásoznak, jelen vannak német és spanyol civil szervezetek, miközben Málta nem fogad be senkit, Franciaország a határon elutasítja a bevándorlókat, Spanyolország pedig fegyverekkel védi a határait – írja egyik bejegyzésében Salvini.

Mától Itália nemet mond az emberkereskedelemre. Célom, hogy békés életet biztosítsunk ezeknek a gyerekeknek Afrikában és a saját gyermekeinknek Olaszországban - teszi hozzá.

Egy másik posztjában arról ír, hogyan hordja egy német civil szervezet holland hajón a bevándorlókat Olaszországba:

Német szervezet, holland hajó, Málta nem lép, Franciaország elzárkózik, Európát nem érdekli.

„Ebből elég! Az emberi életek megmentése kötelesség, de az, hogy Olaszországot menekülttáborrá változtassák, nem az” - közli bejegyzésében az olasz politikus.

Olaszország új fejezetet nyit az európai migrációs politikában.

Olaszország ezúttal nem fog engedelmeskedni. Nemet mondunk – hangsúlyozta a poszt végén.

Miután kiderült, hogy Spanyolország fogadja be a migránshajót, az olasz miniszterelnök azt mondta, hogy 

Érdemes volt felemelni a szavunkat és nemet mondani.