A templom kápolnájában lőttek agyon egy papot, épp misére készült

2018.06.11. 08:18

A helyi rendőrség szerint agyonlőttek egy katolikus papot temploma kápolnájában, amint misét készült bemutatni a Fülöp-szigetek északi részén. Fél éven belül ő volt a harmadik pap, akit meggyilkoltak a délkelet-ázsiai országban.

Richmond Nilót a fővárostól, Manilától északra fekvő Nueva Ecija tartomány Zaragoza nevű városában gyilkolták meg vasárnap este.

Két, motoron érkező ismeretlen tettes az ablakon keresztül lőtt rá négyszer a papra, aki a templom oltára mögött készült a misére.

Egy héttel ezelőtt a fővárostól délre, a Laguna tartománybeli Calamba városában sebesítettek meg egy másik papot egy lövöldözésben.

Április 29-én a Fülöp-szigetek északi részén lévő Cagayan tartomány Gattarán városában gyilkoltak meg egy bányászatellenes nézeteiről ismert római katolikus papot, közvetlenül a vasárnapi mise után. A 37 éves Mark Ventura

éppen a gyerekeket áldotta meg, és a kórustagokkal társalgott a misét követően, amikor kétszer hátba lőtték.

A sisakot viselő gyilkos tettestársával együtt motoron menekült el.

Tavaly decemberben egy 72 éves papot lőttek agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Ecija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában.

A Fülöp-szigetek mintegy 100 milliós lakosságának több mint 80 százaléka római katolikus.