Öngyilkos merényletre készülő terroristákat fogtak el Törökországban

2018.06.14. 12:50

Az Iszlám Állam több öngyilkos merényletre kiképzett tagját fogták el Törökországban. A dzsihádista terrorszervezet 8 tagját sikerült elkapni, de a rajtaütések még nem értek véget. A török állami hírügynökség szerint az előállítottak nagyszabású támadásra készültek.

Az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet nyolc, öngyilkos merényletre kiképzett tagját fogta el a török rendőrség egy isztambuli razzia során - jelentette csütörtökön az Anadolu.

A török állami hírügynökség szerint az előállítottak nagyszabású támadásra készültek, és korábban többször is megfordultak az Iszlám Állam „konfliktusövezeteiben”.

Az Anadolu egyéb részletet nem közölt a gyanúsítottakkal és a tervezett merénylettel kapcsolatban.  

Az Iszlám Állam dzsihadistái sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadást és robbantást hajtottak végre Törökországban - IllusztrációForrás: AFP Illusztráció

A hatóságok városszerte 14 címen hajtottak végre rajtaütéseket, főként a metropolisz külső kerületeiben. Az isztambuli rendőrség tovább keresi az Iszlám Állam merényletre készülő további három tagját. A Star kormányközeli török napilap csütörtökön azt írta, hogy a rendőrség és a hírszerzés közös műveletben a terrorszervezet 10 tagját fogta el a nyugat-törökországi Izmirben. 2015-ben és 2016-ban az Iszlám Állam dzsihadistái számos, sok halálos áldozatot követelő fegyveres támadást és robbantást hajtottak végre Törökországban. A legutóbbi merényletet 2016 szilveszterének éjjelén követte el a terrorszervezet egyik tagja, aki egy zsúfolt isztambuli mulatóban 39 embert lőtt agyon.

Az Iszlám Állam feltételezett tagjai utáni nyomozás Törökországban azóta is tart.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK