London muzulmán polgármestere, Sadiq Khan már egy jó ideje elkezdte felmondani a feminizmus és a gendermánia legbutább szólamait. Most éppen a Wikipédia online világenciklopédiánál dolgozó fehér férfiakat vette célkeresztbe.

A pakisztáni migráns hátterű, munkáspárti városatya nemrég azzal okozott botrányt, hogy kijelentette: túl sok fehér középosztálybeli férfi használja a kerékpárutakat.A legújabb agymenése is felháborodásra adott okot.

Véleménye alapján a

Wikipédiánál dolgozók nemi megoszlása rendkívül aránytalan, nagyon magas a férfiak aránya, ráadásul az online világenciklopédiában található életrajzok túlnyomó többsége is férfiakról szól - írja a 888.hu.

Khan ezt természetesen a tomboló szexizmusnak tudja be – megfelelve a 21. századi feminizmusnak és genderizmusnak –, így gyorsan ki is jelentette, hogy át kell hidalni a Wikipédia genderszakadékát.

A muszlim főpolgármester felvetése egyébként nem árulkodik túlzott tájékozottságról, hiszen az online világenciklopédia szerkesztőinek java része önkéntes, tehát nehezen vádolható a Wikipédia egy kifejezetten diszkriminatív, a nőket hátrányosan érintő személyzeti politika alkalmazásával.

Sadiq Khan 2016 májusa óta London főpolgármestereForrás: AFP/Leon Neal

Emlékeztetőül: Sadiq Khan az a londoni polgármester, aki korábban arról beszélt, hogy

egy nagyvárosnak együtt kell élnie az állandó terrorveszéllyel,továbbá saját bevallása alapján ő kerüli az alkoholfogyasztást, és nagyon hiányzik neki ramadánkor a reggeli kávéja.

Arról már kevésbé közöl részleteket, hogy korábban miért látogatott meg egy olyan Palesztináról szóló rendezvényt, amelyen a női és a férfi vendégek elkülönített bejáratokon érkezhettek meg a helyszínre.