Újabb francia terrortámadás: Allah Akbart üvöltött egy nő a bevásárlóközpontban, és torkon szúrt egy vevőt és a pénztárosnőt

2018.06.17. 14:28

Vasárnap kora délután az AFP információi szerint ismét terrortámadás volt Franciaországban. Egy nő Toulontól nem messze, egy bevásárlóközpontban Allah Akbart üvöltött, majd torkon szúrt egy vevőt, majd megszúrta a pénztárosnőt is. Mindkét áldozatát kórházba vitték, a torkon szúrt vásárló nagyon súlyos állapotban van.

A nőt elfogták. Bernard Marchal megyei ügyész próbálta gyorsan megnyugtatni a közvéleményt, szerinte voltaképpen egy pszichopatáról van szó, igaz, azt is elismerte, hogy ez messze nem zárja ki, hogy egy radikalizálódott muszlim az asszony. Sőt, vizsgálják, hogy kapcsolatban áll-e az Iszlám Állammal.

LEGÚJABB:

A francia hírtelevíziók legutóbbi információi szerint nem kora délután, hanem korábban, fél tizenegykor történt a terrortámadás. A nő fekete ruhát és muszlim fejkendőt viselt, 24 éves, francia állampolgár és a titkosszolgálat nem tartotta nyilván radikalizálódott muszlimként. Ugyanakkor köztörvényes bűnöző volt, már volt börtönben. (ahogy gyakran megtörténik Franciaországban és amiről a Le Figaro szinte hetente ír: sok bűnöző éppen a börtönökben radikalizálódik). A megszúrt pénztárosnő egyébként a szeme környékén sérült meg.