Megérkezett a spanyolországi Valenciába a két sorosista álcivil szervezet, a SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül (MSF) által fenntartott Aquarius nevű, migránscsempész hajó.

Az Aquarius 106 fekete-afrikai származású migránssal a fedélzetén kötött ki Valenciába.

Az Aquarius Valencia kikötőjébenForrás: AFP/Pau Barrena

Eredetileg a Soros György által kitartott emberkereskedők 629 migránssal indultak el, de miután sem Málta, sem Olaszország nem engedélyezte nekik a kikötést, az utóbbiak vállalták, hogy segítenek a migránsokat Spanyolországba szállítani.

Így az olasz parti őrség Dattilo nevű hajója 274, míg az Orione 250 migránssal a fedélzetén futott be Valenciába. Azért segítettek az olasz hajók a szállításban, hogy biztonságosabb legyen a körülbelül 1500 kilométeres út Szicíliától Valenciáig. A migránsokkal az Aquarius sem Máltán, sem Olaszországban nem köthetett ki.

A migránsok leszállnak a DattilorólForrás: MTI/AP/Alberto Saiz

A migránsokat Valenciában nem fogadták „Refugees Welcome" feliratú táblákkal, ami alapján úgy tűnik, hogy

a Soros-féle migránspárti propaganda nem hatott a helyiekre.

Az Aquarius befogadása csupán az erősen bevándorláspárti, Pedro Sánchez vezette madridi szocialista kormány és a szélsőbaloldali valenciai polgármester, Joan Ribó álláspontját tükrözi.

A helyi lakosok nem is jelentek meg a kikötőben, noha az esemény hatalmas visszhangot váltott ki a nemzetközi sajtóban, aminek a riporterei és újságírói elözönlötték Valenciát.