Öngyilkos lett a börtönben a nizzai teherautós mészárlás bűnsegédje

2018.06.17. 15:48

Eredetileg a most öngyilkosságot elkövető albán férfi szerezte azt az automata pisztolyt és Kalasnyikovot, amelyeket kerülő úton juttattak el a nizzai migráns hátterű terroristához.

A terrortámadás két évvel ezelőtt, július 14-én történt, amikor a francia nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijátékra érkezett tömegbe hajtott egy teherautó a parti sétányon.

A terrortámadás helyszíneForrás: AFP/Valery Hache

86 halálos áldozata volt a támadásnak és egy ott sétáló magyar nő is megsérült.

Később az is kiderült, hogy a nizzai merénylő, Mohamed Lahouaiej Bouhlel tunéziai állampolgárságú migráns, aki a szörnyű tette elkövetése előtt néhány órával maga is részt vett az ünnepi felvonuláson, ahonnan felhívta a testvérét, és nevetős selfie-t küldött magáról.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel igazolványaForrás: AFP/-

A legújabb információk alapján öngyilkos lett a cellájában a véres mészárlás egyik bűnsegédje,Aleksander Hasalla, egy 38 éves albán férfi, aki élt Olaszországban és Franciaországban is - írja a Ripost.

A bírósági eljárás után kiderült, hogy Hasalla annak idején eladott más albán terroristáknak egy automata pisztolyt és egy Kalasnyikovot.

Az albánok azután továbbadták ezeket a tunéziai mészáros rokonainak, akiktől Mohamed Lahouaiej Bouhlelhez jutottak a fegyverek.