Letartóztattak egy marokkói migránst, aki spanyol gyerekeket akart megerőszakolni

2018.06.20. 16:03

A pedofil migráns hét kiskorút zaklatott szexuálisan, ebből kettőt bizonyítottan meg is akart erőszakolni. Nemrég fogta el a rendőrség.

A 24 éves marokkói férfit az Alicante megyei Elche városában, Valencia régióban fogta el a rendőrség – írja a Breitbart, az El Mundo című spanyol lap információra hivatkozva.

Május 30-án adtak ki ellene elfogatóparancsot, miután feljelentették nemi erőszak kísérlete miatt. Az áldozatok 18 év alattiak voltak.
Később kiderült, hogy rajtuk kívül még zaklatott öt kiskorút.Azt még nem lehet tudni, hogy mikor indul meg a migráns ellen a jogi eljárás.

Spanyolország a baloldali, erősen bevándorláspárti kormány hivatalba lépése után nagyon migránsbarát lett.

Nemrég engedélyezték a két sorosista álcivil szervezet, a SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül által fenntartott Aquarius nevű, migránscsempész hajó kikötését Valenciába.

Az ország belügyminisztere, Fernando Grande-Marlaska pedig el akarja távolítani a két marokkói spanyol enklávé körül emelt biztonsági határzárról a szögesdrótot, azért, hogy az illegális bevándorlók könnyebben átmászhassanak rajta.

Ezek tükrében nem valószínű, hogy a madridi kormány határozottabban fel fog lépni a migránsok által elkövetett bűncselekményekkel szemben.