Egy linzi iskolában már a katolikus gyerekeknek is kötelező iszlám dalokat énekelniük. Aki erre nem hajlandó, azt megbüntethetik. A muszlim migránsok miatt egyre nagyobb a feszültség az ausztriai oktatási intézményekben.

Arra panaszkodott Linzben egy osztrák katolikus vallású anya, hogy a gyerekét az iskolában a Ramadán miatt iszlám vallásos dalok éneklésére kényszerítik - írja az Infowars.com.

Ahmet Davutoglu volt török miniszterelnök 2012-ben látogatást tesz egy ausztriai "multikulturális" iskolában.Forrás: AFP/Dieter Nagl

Az osztrák diákot megfenyegette a muszlim vallású tanár, hogyha nem énekel a muszlim osztálytársaival, akkor az igazgató elé kerül és büntetés vár rá.Az anya szerint a megfélemlített gyerek már otthon is elkezdett Allahról énekelni.

A linzi osztrák iskolába úgy került muszlim tanár, hogy az oktatási intézmény vezetői kérték fel, tanítson két hónapon át vallásos dalokat a diákoknak a ramadán miatt.

A probléma ott kezdődött, hogy a muszlim dalok megtanulását a katolikus diákoknak is kötelezővé tették.

Egy bécsi tanár arról beszélt, hogy egyre inkább elvesztik a kontrolt az iskolák fölött. Egyes oktatási intézményeket már az iszlám vallású migránsok irányítanak.Szerinte a muszlim diákjainál a saría mindent felül ír, ezért nem vesznek részt a gyerekek világi zenés vagy táncos műsorokban.

A katolikus és a muszlim diákok között vallási okok miatt egyre gyakoribb a vita.  

Az osztrák iskolában egyre többet zaklatják azokat a diáklányokat, akik nem öltözködnek az iszlám szokásoknak megfelelően, a gyűlöletkeltésnek leginkább a zsidó származásúak vannak kitéve.