Lezárták és kiürítették péntek reggel a London belvárosában lévő Charing Cross metró- és vasútállomást, ahol egy férfi a sínekre ment, és azt állította, hogy pokolgép van nála.

A brit közlekedési rendőrség (BTP) rövid Twitter-üzenetben adott hírt az incidensről, és közölte, hogy elővigyázatosságból ürítették ki az állomást.

Az általános londoni rendőrségi feladatokat ellátó Metropolitan Police, közkeletű nevén a Scotland Yard szintén beszámolt az incidensről, és ugyancsak elővigyázatossági intézkedésnek nevezte a pályaudvar és a metróállomás kiürítését és lezárását.

Rendőrök a London belvárosában lévő Charing Cross metróállomáson 2018. június 22-én, ahol egy ember a sínekre ment, és azt állította, hogy pokolgép van nála. A brit közlekedési rendőrség (BTP) néhány perc alatt őrizetbe vette a férfit.Forrás: MTI/EPA/Isabel Infantes

A metróközlekedést a Northern metróvonalon rövid időre részlegesen leállították. A BTP illetékese közölte, hogy a robbantással fenyegetőző 38 éves férfit, akit korábban mentális problémákkal gyógykezeltek, negyedórán belül őrizetbe vették, majd nem sokkal azután ismét megindult a forgalom az érintett vonalon. A londoni rendőrség később közleményében azt írta, hogy az incidens során személyi sérülés nem történt, 

az illetőnél semmiféle robbanószerkezet nem volt.