A Soros-hajók nem tehetnek többé partra migránsokat Olaszországban

2018.06.23. 13:08

Az álcivil szervezetek által üzemeltetett hajók elfelejthetik, hogy migránsokkal a fedélzetükön kiköthetnek Olaszország kikötőiben - közölte Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a bevándorlásellenes jobboldali Liga vezetője.

Az olasz hatóságok nem sokkal korábban megtagadták a sorosista Mission Lifeline nevű német álcivil szervezet hajójának, hogy 220 emberrel a fedélzetén kikössön Olaszországban.

Egy migránscsempész hajóForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lena Klimkeit

Ismétlem: ezek a hajók elfelejthetik, hogy elérjék Olaszországot. Véget akarok vetni az embercsempészek és maffiózók üzletének - tudatta Salvini a Facebook-oldalán.

A dpa német hírügynökség által szélsőjobboldalinak hazudott Liga-vezér világossá tette, hogy a kikötési tilalom az összes Soros György által finanszírozott szervezet - Proactiva Open Arms, az SOS Méditerranée, a Sea-Watch és a Sea-Eye - hajóira is vonatkozik, amelyek a tengeren vagy máltai kikötőkben tartózkodnak.

Az olasz belügyminiszter hosszú ideje azzal vádolja az álcivil szervezeteket, hogy összejátszanak az embercsempészekkel.

A francia-német-olasz SOS Méditerranée pár órával korábban arra kérte az Európai Uniót, álljon elő közös megoldással, hogy biztonságosan és gyorsan partra lehessen tenni mindenkit, akit a Földközi-tenger középső részén "mentenek meg".