Szijjártó Péter: Koncepciós eljárás zajlott Magyarországgal szemben

2018.06.25. 15:52

Brüsszelben koncepciós eljárás zajlott Magyarországgal szemben, és ezt most egy politikai ítélettel zárták le – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter londoni munkalátogatásán azzal kapcsolatban, hogy az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) szavazott a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentésről.

A magyar diplomácia vezetője közölte, hogy: Sajnos mi a magyar történelemből számtalan hasonló eljárásra emlékszünk, amikor az ítélet már megírásra került azelőtt, hogy az eljárást megkezdték volna.

Szijjártó PéterForrás: MTI/Kkm

Majd hozzátette: ebben az eljárásban Brüsszelt egyetlen dolog nem érdekelte, mégpedig a valóság.

Súlyos vita van Brüsszel és Magyarország között a migrációval kapcsolatban - mutatott rá.

Véleménye alapján Brüsszelben a migrációt és az ezen keresztül megvalósuló európai népességcserét tekintik értéknek.Szijjártó továbbá hangsúlyozta: ezzel szemben „mi a biztonságot, a család, a keresztény kultúra védelmét és a munka megbecsülését tekintjük olyan európai értékeknek, amelyeket követni, képviselni és védeni kell”.

Jól látszik, hogy Brüsszelben Soros György kottájából játszanak, Soros György nézeteit és érdekeit képviselik, mi pedig Magyarországon a magyar emberek érdekeit nézzük. Ezért természetesen kitartunk az illegális migrációval szembeni politikánk mellett, és nem fogjuk engedni, hogy egyetlenegy illegális bevándorló is betegye a lábát Magyarországra - fűzte hozzá.

A külügyminiszter kijelentette: megvédjük Magyarország és a magyar emberek biztonságát.Arra is kitért, hogy azok a politikusok, akik most egy koncepciós eljárás végén politikai ítéletet mondtak Magyarországról, semmilyen jogosultsággal nem rendelkeznek arra, hogy a magyar embereket elítéljék, minősítgessék, támadják.Majd a magyar emberek mondanak ítéletet e politikusok brüsszeli teljesítményéről jövőre az európai parlamenti választáson - tudatta Szijjártó Péter.