Mentősökre támadtak a migránsok

Vágólapra másolva!
Súlyos agyi sérüléseket és állkapocstörést szenvedett az a német sürgősségi mentőorvos, akit migránsok támadtak meg a németországi Ottobrunnban.
Vágólapra másolva!

A helyi tűzoltóság épp egy esetnél nyújtott segítséget, amikor a Neuperlach kórház sürgősségi mentőautója megérkezett. Ebben a pillanatban csapott le a két afrikai migráns, és egy whiskey-s üveget dobtak az autó szélvédőjére, ami betört, és egyenesen a mentőorvos arcába csapódott - írja a Voice of Europe

A támadás során az orvos több foga is kitört, továbbá agysérüléseket szenvedett, de az állkapcsa is eltörött. Kollegája kisebb sérülésekkel megúszta, benne csak a becsapódott üveg szilánkjai okoztak könnyebb sérüléseket.

A 17 éves etióp és a 20 éves eritreai származású férfi a mentőszolgálat megtámadása előtt az ottobrunni ifjúsági központ személyzetét támadták meg, mert azok megakadályozták, hogy alkoholos italokkal megpakolt autóval behajtsanak a területre.

A rendőrök nagy nehézségek árán letartóztatták a két elkövetőt, de rajtuk kívül többeket is őrizetbe vettek, akik a migránsok segítségére keltek. Az ügyüket szombaton tárgyalja a helyi bíróság.