Egyre több bűncselekményt követnek el a migránsok Olaszországban

Central American migrants from a caravan that infuriated President Donald Trump plan to make a mass request for US asylum TOPSHOTS Horizontal MIGRANT IMMIGRATION BORDER RALLY DEMONSTRATION
Pro-migrant caravan demonstrators climb the US-Mexico border fence during a rally on April 29, 2018, in San Ysidro, California. The US has threatened to arrest around 100 Central American migrants if they try to sneak in from the US-Mexico border where they have gathered, prompting US President Donald Trump to order troop reinforcements on the frontier. / AFP PHOTO / Sandy Huffaker
Vágólapra másolva!
Egyre növekszik a migránsok aránya az olasz bűnelkövetők között az olaszországi Hume Alapítvány kutatása szerint. Az elmúlt harminc év statisztikáit bemutató elemzés felhívja rá a figyelmet: a bevándorlók aránya növekedett a gyilkosságot elkövetők, a nemi erőszaktevők és a bántalmazók között is.
Vágólapra másolva!

Statisztikát közölt az olasz bűnelkövetések és a migráció kapcsolatáról az olasz, torinói David Hume Alapítvány. Cikkükben az elmúlt harminc év adatait vizsgálták, különös figyelmet szentelve a migráció és a bűnelkövetések kapcsolatának változására. Eredményeik szerint a migránsok által elkövetett gyilkosságok, a szándékos testi sértések és nemi erőszaktevések aránya is növekedett 1988 óta - írta a mandiner.hu.

Több a migráns elkövető

Az első ábra az 1988 és 2015 között rögzített (elkövetett vagy megkísérelt) előre megfontolt emberölések számát, az Olaszországba érkezett bevándorlók bűnelkövetési arányát és a migránsok teljes lakosságra vetített arányszámát mutatja.

Forrás: Mandiner

Eredményeik szerint a bevándorlók által elkövetett gyilkosságok száma folyamatosan növekedett, kiváltképp a 2001 utáni időszakban. Felhívják rá a figyelmet: a 2006 és 2015 közötti időszakban a bűncselekmények száma önmagában már csökkent, míg az elkövetők körében a migránsok aránya folyamatosan növekedett.

Egyre több a bánttalmazás

A második ábra a szándékos testi sértések statisztikáit mutatja be. A rögzített bűncselekmények számát, a migránsok arányát az elkövetők között és a bevándorlók arányát a teljes olasz népességre vetítve arányítva láthatjuk.

Forrás: Mandiner

Mint felhívják rá a figyelmet, a szándékos bántalmazások száma – a gyilkosságokkal szemben – nagy mértékben növekedett az elmúlt évtizedekben Olaszországban. A tendencia azonban mindkét fajta bűnelkövetésnél hasonló, ami az elkövetőket illeti: a bevándorlók által elkövetett cselekedetek aránya határozottan nőtt.

Ezer fölött a migránsok által elkövetett bűncselekmény

A harmadik ábrán az Olaszországban elkövetett nemi erőszakról láthatunk adatokat. Az eddigiekhez hasonlóan itt is láthatjuk a bűncselekmény elkövetésének számát, a migránsok arányát a bűnelkövetők között, valamint a bevándorlók népességben betöltött arányát.

Forrás: Mandiner

A cikkben leírják: a nemi erőszakot érintő esetek rögzítése egyre gyakoribb, ám még mindig közel sem százszázalékos. Mindemellett kiemelik: míg 1995 és 1997 között a migránsok által elkövetett erőszaktevések száma 317 volt, a 2013 és 2015 közötti három évben már 1050.

A HumePage cikkében a fent bemutatott adatok mellett a prostitúció, a lopás, a rablás, a zsarolás, a kábítószer-kereskedelem és a köztisztviselők ellen elkövetett erőszakos cselekedetek esetében is készített hasonló ábrákat, hasonló eredményekkel.