A spanyol szocialisták szavazati jogot adnának a migránsoknak

2018.06.27. 16:19

Az önkormányzati választásokon szavazati jogot szeretne adni az országban tartózkodó migránsoknak a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE).

Legutóbb 2016 júniusában voltak parlamenti választások Spanyolországban - írja a Voice of Europe.

Akkor a PSOE eddigi történetének a legrosszabb eredményét érte el, alig 22%-ot kapott, ami 84 képviselői helyre volt elég a 350 fős parlamentben, de ez nem akadályozta meg őket abban, hogy egy bizalmatlansági indítványnak nevezett alkotmányos puccs után átvegyék néhány hete a madridi kormány irányítását.

Migránsok tüntetnek Madridban, 2018. március 16.Forrás: NurPhoto/Pressouth/NurPhoto/Luis Salgado

Az erősen bevándorláspárti Pedro Sánchez alakított kormányt a kisebbségek segítségével, akinek az volt az első intézkedése, hogy befogadta a Soros-hajónak nevezett Aquariust, amin fekete-afrikai migránsokat csempésztek álcivil szervezetek Líbiából.

A spanyolok körében történt a népszerűségvesztést úgy próbálják megoldani a szocialisták, hogy szavazati jogot akarnak adni az önkormányzati választásokon az országban tartózkodó, állampolgársággal nem rendelkező migráns hátterűeknek.Erre azért van szükség, mert jövőben önkormányzati választások lesznek az országban.

A PSOE továbbá a bevándorlóknak megkönnyítené az állampolgárság megszerzését, de erről még nem közöltek részleteket.

A migránsok „integrációjára” is több forrást szánnának, nyilván a spanyol adófizetők pénzéből.