Sokan meghaltak egy Deraa tartományi légitámadásban

Vágólapra másolva!
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat szerint az orosz erőknek tulajdonított légitámadás ért csütörtökön egy falut a délnyugat-szíriai Deraa tartományban, a támadásban 22 civil meghalt, köztük öt gyerek.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormányerők az orosz légierő támogatásával kilenc napja intenzíven támadják a kétharmad részt a lázadók ellenőrzése alatt álló tartományt, amely szomszédos Jordániával, és az Izrael által megszállt Golán-fennsíkkal is.

A csütörtöki légitámadás egyebek között al-Muszajfra település ellen irányult, és romba döntött egy házat, amelynek a pincéjében húzta meg magát sok civil a bombázás miatt - tette hozzá az OSDH.

A szervezet vezetője, Rámi Abdel-Rahmán megállapította, hogy

június 19-e óta eddig ez a támadás követelte a legtöbb áldozatot.

Az utóbbi egy napban sűrűbben lakott területeket támadnak a levegőből, és az elmúlt egy hétben már mintegy 93 civil halt meg összesen a kormányerők támadásaiban.

A hadsereg célja, hogy elvágják a lázadók Jordániába vezető utánpótlási útvonalait. Különböző szervezetek adatai szerint több tízezerre tehető már azon civilek száma, akik Deraából a jordániai határvidékre menekültek.