Ismeretlen eredetű drónokat lőttek le a szíriai Hmejmímben található orosz katonai repülőtér közelében - közölték vasárnap orosz internetes híroldalak a bázis parancsnokságára hivatkozva.

Az orosz katonai objektumban kár nem keletkezett, a reptér működése zavartalan maradt.
Az orosz légvédelem a tavasz folyamán április 24-én és május 22-én is lőtt le mini bombákkal felszerelt, kisméretű, pilóta nélküli repülő szerkezeteket, amelyet egy, a RIA Novosztyi hírügynökség által megszólaltatott orosz szakértő szerint Idlíb tartományból bocsátottak fel.

Az orosz légvédelem tavasszal a térségben két alkalommal is lőtt le mini bombákkal felszerelt, kisméretű, pilóta nélküli repülő szerkezeteket.Forrás: AFP/Sputnik/Vitaliy Timkiv

Január 6-án Hmejmím és a tartuszi orosz haditengerészeti műszaki bázis közelében 13 bombával felfegyverzett drónt tettek ártalmatlanná.

A támadás akkor is az idlíbi feszültségcsökkentési övezetből, a mérsékelt ellenzék által ellenőrzött területről indult ki. Vlagyimir Putyin orosz elnök provokációnak minősítette az incidenst akkor, amelynek célja szerinte az volt, hogy aláaknázza Oroszországnak a Törökországgal, illetve az Iránnal fennálló viszonyát.