Brutális halálesetekről számolt be az indiai Újdelhiből az AP amerikai hírügynökség. Az egyik házban 10 felakasztott holttestet, köztük gyerekekét találták meg a rendőrök.

Vasárnap délelőtt Újdelhi külvárosában, a Burari negyed egyik családi házához riasztották a rendőröket, hogy napok óta nyoma veszett az ott élő népes családnak, az előtte mindennap üzemelő boltjukat csütörtök óta nem nyitották ki.

A hatóságok emberei szó szerint sokkot kaptak, amikor behatoltak az ingatlanba.

Meghűlt bennünk a vér, ugyanis horrorfilmbe illő látványban volt részünk, amikor beléptünk a ház nappalijába. A mennyezetről négy felnőtt férfi és két nő, valamint 4 kislány drótkötélre felakasztott holtteste lógott. Alattuk a földön pedig egy 70 éves idős nő élettelen teste hevert. Ez utóbbi kivételével mindegyik szeme be volt kötve kendővel

- nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő indiai rendőrtiszt.

Egyikük holttestén sem találtak külsérelmi nyomokat, nem maradt hátra semmilyen búcsúlevél, és előzőleg erőszakos behatolás sem történt a családi házban.

A háromgenerációs család egyébként már 20 éve élt a kétszintes családi házban, ráadásul jómódban.  A ház alagsorában élelmiszerboltot üzemeltettek, több családtag is az építési vállalkozásukban dolgozott. A szomszédok szerint köztiszteletben álló, rendes, barátságos családnak számítottak, soha nem hallatszott ki veszekedés a házból. A hatóságok elrendelték a holttestek boncolását azért, hogy kiderüljön, volt-e az áldozatokban előtte valamilyen tudatmódosító szer.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!