Újra megszökött a francia sztárrab

Vágólapra másolva!
A helyiek által „szabadulóművészként" is emlegetett sztárrab vasárnap reggel három fegyveres férfi és egy helikopter segítségével szökött meg a börtönből.  Az ismertebb francia maffiozó a látogatók termében volt a testvérével, amikor megérkeztek a segítői, akik a szakértők szerint drónokkal térképezték fel a terepet. Túszul ejtették a helikopter pilótáját, majd miután elszállította őket, elengedték. Faid másodjára szökött meg börtönéből.
Vágólapra másolva!

Faid a rendőrség szerint komoly bűnszervezet tagja, akit most rejtegethetnek – írta meg a Blikk.

A férfi 1990-ben egy bankrablással kezdte meg bűnözői pályafutását, amely után Izraelbe menekült. Ott megtanult héberül, hogy ne ismerjék fel. Jean-Claude Bisellel egy bűnözőbandát vezetett, és fegyveres rablásokból éltek.

Végül 1997-ben elkapták, és 30 évre ítélték.

Tíz év után azonban szabadlábra helyezték. Faid a börtönévei alatt írta meg első könyvét, amely a saját életét dolgozza fel, és arról szól, hogyan lett ismert bűnöző egy Párizs nyomornegyedéből származó fiúból, akire még a televízió is felfigyelt.

Később egy 2010-es fegyveres rablás miatt ítélték el 25 évre, amelyben egy rendőrnő meghalt. Be is vonult a fegyházba, de még abban az évben megszökött: öt ajtót robbantott ki menekülés közben. Másfél hónapig bujkált, mire a rendőrök a nyomára bukkantak.

Most azonban ismét sikerült megszöknie, így ő lett Franciaország legkeresettebb bűnözője.

A szökött rab korábban arról beszélt, milyen filmek inspirálták őt. Ezek leginkább amerikai bűnügyi filmek, mint A sebhelyesarcú, a Kutyaszorítóban vagy a Szemtől szemben.