Szigorodik a német migrációs politika

SEEHOFER, Horst; MERKEL, Angela
München, 2018. július 2. Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke (jobbra) nyilatkozik a sajtónak a párt müncheni elnökségi ülése végén 2018. július 2-re virradóra. Az ülésen Seehofer felajánlotta lemondását mindkét tisztségéből, indoklása szerint azért, mert Angela Merkel kancellár ellenállása miatt nem sikerül megvalósítani belügyminiszteri terveit. Az elmúlt héten Merkel és Seehofer sikertelen kísérletet tett az álláspontjuk közelítésére a migrációt érintő kérdésekben. (MTI/EPA/Daniel Kopatsch)
Vágólapra másolva!
Pócza István ma reggel az M1 csatornán elemezte az Angela Merkel és Horst Seehofer tárgyalásának lehetséges hatásait. Az elemző szerint a határ menti tranzitzónák szigorúbb migrációs politikát jelentenek.
Vágólapra másolva!

Az M1 reggeli tévéműsorában Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója beszélt a német migrációs politikáról.

A kutató szerint a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) hétfői megállapodása

szigorítja a német migrációs politikát.

Szerinte ugyan az eredményes tárgyalásokat sokan Angela Merkel kancellárnak, a CDU elnökének tulajdonítják, a jelek szerint

Horst Seehofer német belügyminiszter irányítja az ország migrációs politikáját.

Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke nyilatkozik a sajtónak a párt müncheni elnökségi ülése végén 2018. július 2-re virradóra Forrás: MTI/EPA/Daniel Kopatsch

A pártok a többi között határ menti tranzitzónák kialakításában is megegyeztek,

ahonnan visszafordítják az országban jogosulatlanul tartózkodókat.

Pócza István szerint az Angela Merkel kancellár szorgalmazta európai megoldás terén annyiban egyeztek ki a pártok, hogy együttműködést kívánnak folytatni azokkal az országokkal, ahonnan már regisztrált menedékkérők érkeztek.

Ebben az esetben az együttműködés lényegi része lesz a bevándorlók visszaküldése a regisztrációs országokba.